Tuesday, August 23, 2011

::nervous, tension, stress::

Posted by Mama Safiya and Adam at 12:54 PM
Reactions: 
Salam,
Ramadhan Kareem,

Da hampir syawal rupanya. Dalam xsedar, sudah 23 hari kite berpuasa. Alhamdulillah. xlma ag syawal. Itu menunjukkan loceng kecemasan saya da berbunyi. Hari bersejarah saya sudah hampir. Alhamdulillah. Agak nervous sbnrnya. Walaupun kje2 menggubah hantaran sudah siap, tp saya masih lagi bimbang dan runsing sbnrnya. Love mengadu kekurangan duit ag.. Ya Allah, sungguh berat ujian kali ini. Semoga Allah mendengar segala doa kami. Love bukan anak yang suka menyusahkan ibubapa. Dia sentiasa berusaha utk menyelesaikan masalah sendiri. Abang, am proud of you! Inshaallah, ad rezeki untuk kita nnt.

Alhamdulillah, syukur pd Allah Taala.. segala barang2 hantaran dan doorgift sudah siap. Saya godek2 sorg2 kt umah sewa. Sikit2 lama2 jadi bukit. Baju nikah utk kami da pun siap. Hari sabtu hari tu kami pg amik kat Kak Ros Medan Mara Kuala Lumpur. Alhamdulillah, sgt memuaskan hati. Love pun kata sedap jahitan da kain untuk baju Melayu. Hihihi, love sibuk nk beli sampin ngan songkok kat Jalan TAR Heaven. Melaut manusia yang dtg shopping kat Jln TAR ni. Macam nk pengsan sesak ngn org ramai ni. Akhirnya berjaya juga cari songkok dan sampin Love. Tudung saya juga yang xda. Ssh juga nk cari tudung yang sesuai. Nk jalan lama, jalan jauh2 xlarat. Muka memasing da masam cuka. Jadi lepas dpt brg Love, saya decided nk pg bazar. Jam pun da 5.30ptg. Kami pg bazar ramadhan Kampung Baru beli samosa. Sebelum menuju ke kedai makan, kami solat kat Masjid Keramat Jaya. Our fav mosque. Lepas solat, tgk jam da 6.30ptg. Dengan barang yang banyak tadi tu, kami pun twos ke kedai makan kat area kompleks Gurney betul2 belakang Masjid Keramat tu. Makanan mmg sedap dan saya mmg puas hati dgn kedai ni. Xpg kedai lain da... hahaha.. Love mmg da tahu sgt pilihan saya. Bertuah ad Love. :-)  Saya order ketiaw ladna, Love punya fav order nasi goreng ayam goreng kunyit. We both asked for Tembikai Laici. Sedap!! Lepas buka puasa, saya dan love solat kat petronas Jalan Tun Razak depan Pusrawi. Sampi umah dalam  pkul 9.30 malam.

Sebelum balik, da bincang dgn Love. Esok kami akan ke Jalan TAR ag sbb kami nk settle doorgift. Jadi sampi kat umah saya da list out brg2 yang blum bli ag. (berapa list yang ad pun tahu. mmg bnyak). Esok pagi2 saya da remind love supaya datang awal pick up saya. Love, mmg x on time, x on brand lsg! grrr...
Esoknya, lpas love amik saya, as usual i bebel sbb dia lmbt. Mase lalu dpn AVON besar, love kata nk x singgah. Ad sale tuuuuuuuuuuu. Saya tgk love lelama (dalam hati kata nk pjuk pandai naaa?) n said OKAY! Mmg murah. macam nk giler tgk brg murah. Sbb masa dia mahal i mmg xbli punya! ahahahaha... parfume i rembat 3 50's Glams tu. I tgk katalog lpas hrga dkt RM79 hahaha... Dat day i bayar RM15 ajer hahaha... sila cari kalkulator untuk kira penjimatan itewwwwwww. hahaha. Pencarian tidak berhenti di ctu, i rembat bra hahaha yg harga sblm ni RM69++. Mmg xbli kalu mahal sgt. tapi dat day i bayar RM10 ajer. Mmg cantek design dan selesa dipakai sbb dia jnis shaping bra. Dan saya tamatkan pencarian dgn sekaki payung hahaha...Bakul moto da pnuh. Love kata, jom balik dlu hantr brg kt umah. Lpas hantr brg2 kami twos pg Jln TAR Heaven. Kami mulakan pencarian tudung. huhu.. mmg xda. xjumpa. sbb kami da penat nk jalan. xlarat nak cari. hahaha.. senang je alasan. Love kata, nnt kte cr kat shah alam. i jwb okayla!.

*Dan hari ni igt nk cr cincin utk love.. Cari kat giant Shah Alam je. Hr tu tgk ad promotion. 
Cadar xbli ag. Tdung pn sama. hishhhhhhhhhhhhhh grrrrrrrrr 

0 comments:

Post a Comment

 

Lifetime Journal Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review