Friday, July 29, 2011

e.m.o.s.i d.i.p.a.g.i j.u.m.a.a.t

Posted by Mama Safiya and Adam at 10:49 AM
Reactions: 
0 comments
Jumaah Mubarak...
Pagi2 lagi saya da mrh. punya xelok emosi 2-3hr ni.mashaallah...xbaik kan?mangsanya LOVE. sbb hal kecik saya emosi sgt, smpi rasa nk simbah air kopi yg saya minum kt kedai tadi kt muka LOVE. nauzubillah, ikut hati sgt ni..huhuhu...saya mmg kejam dan imaginasi sgt luar biasa...am so sorry dear. i didn't meant to....tekanan tgk hantaran yang terbengkalai...xsiap ap ag. Ya ALLAH, murahkanlah rezeki ku...mudahkanlah perjalanan hidup ku ke akhirnya. berikanlah aku jalan keluar, sebaik2 penyelesaian kepada masalah duniawi ni... sabtu planning nk beli habis bunga2 hantaran, riben, span sume. dan saya nak mulakan kerja2 mengubah hantaran. wish me luck n all the best. n cincin utk LOVE masa majlis batal air semayang pn maybe nk beli juga..mlm ni nk survey.. harap2 xmahal mana. duit da makin ciput! Ya ALLAH... lagi satu dugaan yang perlu aku hadapi di saat2 nak melangsungkan majlis nikah. am hoping that bank will call me n inform me my loans is approve..hope they will cl me by today n kalu x pon by monday. Hati saya mg xtenang. smlm when i called Mak, she was angry with me n xhabes2 tarik nafas when i said my pakej pelamin, baju pengantin, mekap, bilik tidur n meja makan pengantin RM2800. Actually itu paling murah yg pnah ada di kwasan Perak... tahla, dalam kedaan mcm ni, sume pn salah. i tried to xplain but my mom still cm bit dissapointed... redho dan saya terus berdoa, agar loans saya approve by today ataw monday. sesungguhnya, saya btul2 kesuntukan masa. tapi kuasa ALLAH Taala melangkaui segalanya. dan saya percaya sepenuh hati pada kekuasaan ALLAH. Semoga ALLAH kurniakan sebaik2 masa depan pd saya dan cinta saya Mohd Shamsul. saya masih ad 1 bulan 4 hari lagi utk wedding preparation. Semoga sumenya berjalan lancar. Amin.

*Tawakal pada ALLAH. Love, am sorry sbb marah pagi ni...
Love you so much...

Thursday, July 28, 2011

Duit!!!!!!!!

Posted by Mama Safiya and Adam at 3:21 PM
Reactions: 
0 comments
Salam
Ntah knp hr ni hati xbegitu bahagia...mmg hati saya jarangnya senang, sukar tenteram..tapi hari ni sgt2 tidak tenteram. Sume pasal duit... Lagi nk hampir majlis perkahwinan, lagi macam2 masalah. Ckup tekanan sekarang. Frankly speaking, i really don't have enough money. But i tried to apply for loans. Bank sekarang mmg bnyk cengkadak. Ad juga staff bank yg x alert lgsg dgn application kite.Delay la, application xsubmit ag kat HQ. Korang ni wt kje ke x?Dalam tenet ckp len, jumpa depan2 da len pulak.. bek xpayah offer loans!!! Mmmg totally panas hati. Di tambah ag dgn rasa xsenang hati. Ya ALLAH... I started to give up. How to solve this problem?Xkan nk minta pertolongan dr org lain. Ini melibatkan belasan ribu.. Mmg xkan ad org yg murah hati nk tlg sesaje... Kecuali dengan kuasa ALLAH Taala. Semoga akan berlaku kejaiban... Duit gaji tetap x pnah ckup recently. Ntah kenapa... Kata pegi joli mmg xda... Shopping baju pn da lama x buat. Hati makin xsenang. Rasa nak nangis pn ada. A bit weird, saya da lama xnangis macam dlu. Dan hati saya makin keras. kenapa????? bukan nk mnt nangis, tapi saya dpt rasa ad unsur2 negatif yg attack jiwa saya......


Tuesday, July 26, 2011

:: Maafkan Saya ::

Posted by Mama Safiya and Adam at 8:52 AM
Reactions: 
0 comments
Dalam hidup saya selalu perhatikan saya sentiasa terlepas cakap dan tanpa saya sedari saya menyakitkan hati org lain. Demi Allah, saya bukan sengaja. Kadang2 niat saya mahu bercerita, xda niat langsung nak menyebarkan fitnah atau memburukkan silaturrahim antara sesama manusia. Maafkan salah saya seandainya ad yang berfikiran saya seorang yang suka memburukkan org lain. Saya sentiasa menyesali tiap kata2 atau perkataan yg penah kluar dr mulut saya hingga menyakitkan hati org lain.... Saya mahu hidup bahagia hingga akhirat. Tak mahu berhutang dosa dengan sesiapa bila smpi saat ajal saya....

::Hometown::

Posted by Mama Safiya and Adam at 8:51 AM
Reactions: 
0 comments
kalu hidup sorang2 mmg sunyi. i mean tgl sorg2 dlm 1 umh.. huhu..selalu teringat mak abah sume.. teringat makanan sedap2 dan simple yang di masak kat kampung. w/pun simple (lauk pauk kmpung) tp mmg sedap. i used to eat petola goreng air, bawang putih goreng + udang masin goreng, ikan bilis + bawang merah + cili padi + kicap..selalu mase time abah kekurangan duit. huhuhu...sume anak2 membesar dan duit bnyk nak pakai time tu...sume pn sedap biar pun cmtu keadaannya. saya mula memasak masa umur saya 9 tahun. dan seawal umur 5 tahun mak da blh harapkan saya pegi kedai beli brg2 dapur...macam xpercaya. tp itula, badan saya cepat membesar, even i was 5 that time, i wasn't like 5 years old child. matured sgt! hahaha... masa saya baru masuk darjah 1 org igt saya da darjah enam. hahaha... n when i was in standard 6 my weight was 60kgs... mashaallah! hahaha... but bile da msuk asrama, trun smpi 48kgs.... now, nek blek seiring dgn umur dan ketinggian... kira BMI dalam kategori normal lagi (24/25).

Thursday, July 14, 2011

Confuse

Posted by Mama Safiya and Adam at 5:07 PM
Reactions: 
0 comments
I am confused... with my heart... with all of decision that i've made in my life.. am i at the right path?should i said i regret bout it? or  should i ignore what am thinking now?....

Wednesday, July 13, 2011

~ Hidup Ku Penuh Warna.... ~

Posted by Mama Safiya and Adam at 5:53 PM
Reactions: 
0 comments
Salam...
Da lama xupdate blog...since busy dgn kursus2 yang perlu dipenuhi oleh tuntutan kerja..Soon my dear best friend Kin is going to get married on this coming 23 July 2011. Lets pray for her hapiness. Just can't believe that she's going to get married soon n at the same time i am happy for her. We are best friends since we're in form 1. We're in the same class. That time was RKA class. Rancangan Khas Agama hihihi... But after PMR she'd in Science stream, while me in account class... hahaha...but still we're best friends till end. She's just like my sister. We share everything. We both jumpa special person dlm tahun yg sma. Means that, ALLAH bagi kebahagiaan yg sama rata dan kami blh share interest yg sma. huhuu...Lagi best, bertunang pada tahun yang sama n juga akan mendirikan masjid dlm tahun yang sama juga.. Alhamdulillah... still blh share kebahagiaan yang sama.

To kin, may happiness be yours... Amin, InshaALLAH.. saya akan jadi pengapit yang paling comel utk Kin. hahahaha...Tgu nnt..hahaha...

To my Love:
Love, i heart you so much.. terima kasih :-)

Thursday, July 7, 2011

I hate you!!!

Posted by Mama Safiya and Adam at 5:24 PM
Reactions: 
0 comments
I just want to say... I HATE YOU!! hate your attitude!


Monday, July 4, 2011

Pengorbanan

Posted by Mama Safiya and Adam at 2:41 PM
Reactions: 
0 comments
Salam...
Da lama rasanya xupdate blog. At last, dpt juga curi msa kt ofis update (since i dont have any internet connection kt umh baru. After nikah, baru Love kata masuk stremyx). So, it was a long story to tell. But, pengorbanan adalah sesuatu yang bukan mudah utk diterap dalam jiwa. Ada orang yang mmg xsuka nak berkorban, berkorban tp ala kadar, berkorban habis-habisan. Bkn senang kita nak pasangan kita berkorban utk kte, unless dia sndr ikhlas nak berkorban utk kte. Ada orang kata buat baik seadanya, buat jahat jgn sekali. Jadi saya, lebih suka berkorban selagi badan dikandung hayat. Ini bkn nak bangga diri, tp lebih kpd cerita yang saja2 saya nak kongsi. Bkn ap, seronok nk share.

Few days back, kedai kad kawen call. FYI, me n love travel by motorcycle evry morning, as a step of budgeting our money on gas. Tahu je la. Nek keta, mau dlm RM40 sehari. Esok nak isi ag. But using motorcycle, we both managed to estimate our money on gas kurang lebih, RM5 per day... see, jimat RM35 a day x 30 = RM 1050 per month... Jimat tuhhhh.... Erk bnyk x kitorg expend selama ni on gas?
Naik moto mmg xselesa. Kalu ad yang mengidap sakit pinggang, mmg sengsara. Kalu nak banding nek keta mmg jauh lebihhhhhhhhh selesa. Saya tahu dan saya akui. Tp for the sake of money n pengorbanan terutamannya, mmg saya sanggup. And dats y, on last Thursday, i went to Jalan Pudu to picked up my kad kawen yg da siap. By motorcycle (of course). Just imagine, with 750 units of cards by motorcycle. The boxes full of cards, kat depan Love satu n another 2 more on my peha...which almost covered my face. mmg fenomena pendatang asing menyelubungi kami bdua. hahahha...From Jalan Pudu to Shah Alam is about 60km n kalu naik moto dgn muatan tadi mmg xdapat nak bayangkan... but i managed to. hahaha.. Sbb on the next day nya kita bdua nk balik kmpung. sbb nak hantr kad kawen kt sume. huhuhu... See? how kelam kabut we both... huhuhu.. we arrived about 7.30pm kt Shah Alam. Sempat solat Maghrib sume. Alhamdulillah... Bkn senang rasanya nk bersusah payah ngn pasangan. Kdg2 ada masa hati saya mengeluh, tp sume tu syaitan nak goyangkan hati saya. Saya berfikir, mungkin saat ni saya perlu lalui kesusahan ini..supaya saya xpenah jauh dan lupa. Meskipun saya telah pun melalui kehidupan yang paling ssh dlm hidup sblm ini, tapi cabaran ini adalah berbeza. Semoga hati saya tetap cekal krn Allah Taala.

p/s: Buat Love, hope u will treat me nicely n love me the way i am...
 

Lifetime Journal Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review