Wednesday, June 29, 2011

Fuhh...lamanya!

Posted by Mama Safiya and Adam at 1:02 PM
Reactions: 
1 comments
Salam Israk Mikraj to all Muslims..

It seems so long ago i xupdate my blog!... tu yg entry mula2 dah fuhhh...lamanya! missed blogging! Well owh well i busy ngn MQA visit n exhibition. itu ini..mentangla baru tukar workplace, diorg nk bully kn? @#%&*^ btul! wawawawa... anyway, i just bought bekas hantaran. Nafsu utk menggubah hantaran blm juga smpi2... mn dia pg kn? so, i ad tnya one of my friend yg nk tunang on the same month i nak kawen ni..i asked her, "how's ur preparation?"..sekali dia jwb, "Nazirah da siap sume da dgn doorgift skali" ... waaa...i dgn tgn ketar sume.."wah..hebatnya".. mmm...mmg suka delay kje cmnila jdnya... anyway, thanks to her bnyk2 sbb dia bg bnyk inspiration pd i...cne nk wt hantaran sume. dia bg idea n info mn nk cr bunga2 yg murah since megasale da mula... n tmpt nk wt label murah... mn taw if i nk wt doorgift yg ad label sndr. so she told that i better design sndr, nnt blh pg je print je kat kedai printing Seksyen 2, Shah Alam. Murah she said dlm 10 sen je for sticker printing. I mmg kna ajak my love ni... survey cane...


ni i design sndr.. pecah2 gmbr dia
I pn cuba design. huhuhu...xla cntek mn..xpala...tp i tgk blh la cuma dia pnya gmbr pecah2. huhuh... Baju nikah utk both of us pn da ditempah. So now tgh slow2 wt hantaran. Semoga sumenya berjalan lancar. Amin..

p/s: Love i am so sorry because i tengking u pagi ni...
Love u so much!

Tuesday, June 14, 2011

Wedding Preparation

Posted by Mama Safiya and Adam at 4:13 PM
Reactions: 
1 comments
salam...huargghhh..da lama x update blog ni kn? sbb sgt bz ngn kje..bz ke? blhla... at the same time nk wt preparation my wed yg da dkt juga kalu dikirakn... PIL yang bising lebih dr my own parents...hahahha..mana xbising, saya xwt ap ag..bkn sy shj, tetapi anak diorg juga.. barang2 hantaran da beli, tinggal 2-3 bnda yg sy blm ag beli antaranya; cincin, towel (cm xcantek je towel hr tu), kek and buah2 la... yg len da bli, hanya nk gubah je.. owh bila kah seru gubahan nk dtg ni... ~ sigh

saya da makin malas nk wt kje gubah ni.. hikotkan ht ni sy hntr kn je kt mn2 kdai ataw blog2 yg ad offer wt hantaran ni. tp (^_^) sob.. sob (sy nk wt mata Sin Chan) Love kata u better wt sniri.. br ad sentimental value.. apekah? sy mmg xpandai ni.. mn sy nk godam ni.. orang len sume kraf tgn smpi kt sy keras tgn!

betapa betuahnya love ni bile mak dia yg dok wt utk dia... unlike sis dia yg kawen baru2 ni, sume arranged sniri.. yela anak pompuan dia kreatif. anak laki dia lokomotif! hahhaa ape mende tah mknanya! hantam!

xpala, sy akn cuba sungguh2 menyiapkan barang2 hantaran beserta gubahan... sy cube :-P hihihi... sy ada tgk blog http://sabsabby.blogspot.com/search/label/Past%20weddings. best sgt blog dia. ad dia bg link utk setiap bnda yg dia prepare. Especially kdai2, atau individu yg mmg menyumbang utk majlis dia. so i decided utk order jam dr  www.gourmandines.com utk tetamu kehormat spt kuarga love, lecturer, kwn2 kampus n kwn2 dr tmpt kje... mmg kiut! n reasonable hrga bg tiap2 30gm jam in each jar dgn harga RM1.70 ! n kalu da exceed RM250 punya order, delivery free... giler best!! I decided nk order dlm 150 units... n i have to deco alone! hahhaha.. xpa, usaha tangga kejayaan dear!

mula dr end of this month, saya akan mula dgn projek kawen saya... nak gubah nk ap sumela... by the way ad satu ag blog yg aku rasa sgt comel n bnyk info berguna utk wedding preparation... sgt humble orgnya n cute juga! http://spreadmyhappiness.blogspot.com

sy actually da tempah kad kawen kat LH Creative... hahha xtawla ap jadi nnt... dok tgu due dia nk cl kitorg balik ni... nk tgk draf... kelam kabut kitorg bile PIL ckp nk edar kad by July... kitorg cm lipas kudung, pilih mn yg cntik masa tu kt kdai tersebut. xda la cm org len nk survey mende sume... hahhaa... sy mmg cmni... mls nk jln kdai len nk compare hrga... pada sy kalu da cntik kt mata aku ni, pg la mana pn aku nk yg tu juga... (paham x? adeh!)... hahaha

oklah... nk smbg type kje... malasnya! till net n3...

Friday, June 3, 2011

i'm coming home, i'm coming home.....

Posted by Mama Safiya and Adam at 11:10 AM
Reactions: 
0 comments
i'm coming home, i'm coming home.....tell the world that i'm coming home. let the rain wash away...bla bla..
Salam...
today nak balik kmpg...attending my future SIL weds..so creepy can? sy balik juga. tgh pasang niat, jadi ap2,  redhoooo....Amin Alhamdulillah... Love da balik dlu.. 2hr lpas..tinggai sy sorang2 terkontang kanting...huhu..Love kata xpa, wait smpi ahad, then da x sorg2 da... cam belangkas!~ muntah reramai, jom!! hahaha...
by the way, sy okay jerk..xdala smpi xblh nnk survive...tapi cm pelik smlm bile sy kuar ngn kwn..sbb da lama xda kwn (trust me). My friends are busy (Kin, Na, Saba n terbaru Fiza Ariff ~ geng!) with their own life..wei, ke sy yg busy?Smala tu kan?We all busy dgn life memasing. Da smpi tahap yg xdpt nk tahan, jumpa la kami sume...Borak2 ilmiah hokey? Erk... :-D hihihi... Love, jgn mrh eh? jgn dengki...bwek! Honestly, my love xpnh let me be alone. Dia akn bwk i pg mana2 yg ptt dia bwk ~ jgn nk memacam hokey? Ni la, klu da ad pasangan yg terlebih rajin belajar, ngn sy sekali kna rajin. Rajin baca artikel.. Jgn marah me taw love? Dosa. Kata Love me so much..kan? kan? hahaha...Me ikhlasssss.....Each time kitorg g wt discussion, i akan masak fav. dish love la.. Kdg2 i msk breakfast skali ngn lunch. Senang kje haku! hahah..Paling love suka adalah ' JIMAT duit aku'... Erk, blh? xpa...sy biasa masak nasik lemak, mee goreng etc... (ala, makanan ruji Malaysian breakfast). Ingin sy tegas kan, KECUALI roti canai, capati, idli, tosei ap bnda ag tah... mntk maap bebanyak! mnt kat ane mapley! hahahah...Selalu love kata, masak bihun sup..sng masak kn? ~ wei, mana dia tahu sng? sng nya dia kata sng...kn? hahahha... xpa. t da nikah esok sy demo sket cne msk bhun sup kt love. bkn ap t sng dia nak masak blek kt sy...hahahah! Maaf bang....huhuhu...
Saya sbnrnya xsabar  nk jumpa mak n abah. Paling diorang sayang adalah saya... Muntah nak? hahaha.. seriously, sy tahu dan sy menyedarinya..sbb kata anak sulung kan? First BABY... cantek plak tu.. wahwahawah... batu belah tangkup jap budak ni... hihihi...
Barang2 nak balik kmpg sy hangkut skali tdi nek mto ngn TEH (new staff)... kecik giler minah ni...Atas mto dr smlm org dok tgk kami bdua... Pelik sbb semut bwk gajah! HELP!!! hahaha...sy kira 2 hr ni nyaris xpengsan la sbb nerbes habes, takot jatuh mto. takot TEH ni xdapat nk tampung sy masa nak naik mto. Luckily sy pkai sluar pagi ni. sy twos taruk je, xda da nak nek atas paddle pembonceng dlu ke hapa...sy wt cm Mat Rempit ahh...hahahha...Love mmg xsuka sy cmni.. ~ Bang, tpaksa taw dak?
hahaha...
So, pray 4 me...nek bas ja mlm ni. Abah amik, twos pg Penang hntr my aunt yg nak wat umrah di TANAH SUCI. Alhamdulillah....lambai2 la ku dcini... (tadah tangan sume, doa sma2 ngn sy) supaya sy dpt merasai nikmat plg berhrga dlm dunia iaitu pg UMRAH ngn HAJI... sblm sy menutup mata...AMIN... (okay senyum, tq sbb doakan sy)...huhu..
See u...Salam

p/s: love t jumpa taw!


Thursday, June 2, 2011

jiwa saya terluka

Posted by Mama Safiya and Adam at 3:35 PM
Reactions: 
0 comments
Salam..
N3 kali ni mmg sedih. sy je yg rs sedih, org len xthu. muka aku Ya ALLAH, sume org xlalu nak tgk. nmpk sgt tgh tension. Bila jadi sesuatu perkara yg bukan punca dari kita, tp kita dipersalahkan mmg agak berdarah hati ni. Tambah pula yang menyalahkan adalah insan rapat dgn kita. Ya Rabb, aku memohon sedikit lagi kekuatan utk aku smpi ke hari yang aku tunggu2 sblm ni. Ya ALLAH Ya Fattahul a'lim, Yang Maha Memahami hati naluri ku, mohon berikanlah jalan keluar dr gelora jiwa, permasalahan hati dan kesedihan yang kerap mengunjungi, peliharalah hati ku dr tersinggung dgn sikap dan layanan yang kurang baik insan lain terhadap ku. Kuatkan hati ku. Kukuhkan iman ku padamu Ya ALLAH. Jgnlah Engkau biarkan aku jauh dr mu disetiap saat. Ya ALLAH aku bkn sempurna, tp aku memohon sempurnakanlah akhlak ku. Terlalu bnyak dosaku Ya ALLAH. Aku berdoa agar insan-insan yang pernah dan akan menyinggung hati, menyalahkan aku tanpa sbb kukuh akan mendapat petunjuk dan hidayah dr ALLAH Taala 'Azzawajalla supaya mereka tidak akan melukakan hati aku lagi. Ya ALLAH, sempitnya hatiku, sukarnya utk ku bernafas, hanya ALLAH tahu. Ketika memandang insan yang terlalu aku cintai saat ini dlm keadaannya yg sgt sugul menambah kan lagi sugul di benak aku. Apa salah ku? Apa salah dia?

Hanya kerana lewat temu janji, kami disalahkan. Dan mereka menghukum kami dgn teruk sekali..

Ya ALLAH akhirilah segala kekecewaan dan kesedihan yang pernah dan mungkin akan singgah lagi dalam hati ku ini. Berikanlah aku petunjuk. Peliharalah tingkah laku ku ini. Jadikanlah aku hamba yg beriman padamu, pimpinlah aku supaya aku tidak sesat. Kerana aku bukan aku lagi. Aku bkn aku yang pernah rapat dgn ALLAH. Aku makin jauh. Sedarkanlah aku Ya ALLAH. Mudahkan segalanya. Cepatkan segalanya.

Amin Ya Rabbal A'lamin...
Aku masih kecewa dan sedih. Hati meruntun ALLAH Taala yang Maha Memahami dan Mengetahui.




 

Lifetime Journal Template by Ipietoon Blogger Template | Gadget Review